piątek, 12 lipca 2013
Pomidorowa
Ponieważ każdy Polak w poniedziałek je pomidorową zrobioną z niedzielnego rosołu,
więc nie będę oryginalna i powiem Wam jak ją zrobić:
Chyba nie ma nic prostszego, po prostu wyjmij z rosołu pozostałą marchewkę i zmiksuj ją.
Ja to robię za pomocą blendera i całą tą papkę wlewam z powrotem do zupy.
Zrób to dokładnie tak aby nie było grudek, po czym dodaj pół słoiczka (ok 2 łyżki stołowe) przecieru pomidorowego wg uznania ale najlepszy jest Kotlin lub Pudliszki.
Nie podprawiam już śmietaną z mąką bo byłaby za gęsta. Tak przygotowaną zupę wlej na talerz, dodaj tylko kleks śmietany, natkę pietruszki i gotowe.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz