niedziela, 21 lipca 2013
Leczo z cukinii
Do przygotowania lecza z cukinii dla 4 osób potrzeba:
1 duża cukinia
2 papryki
1/2 kg kiełbasy podlaskiej
30 dkg boczku wędzonego
1,2 cebule
3 ząbki czosnku
1 papryczka chili (ja lubię na ostro dlatego dodaję)
4 pomidory lub mały przecier pomidorowy
1 marchewka
1 pietruszka
Składniki obieramy i kroimy w grubą kostkę, cebulę w piórka, papryka musi być pozbawiona
nasion, czosnek wyciskamy przez praskę ale dodajemy go dopiero na końcu gotowania.
Jeśli dodajecie pomidory to musicie je wcześniej naciąć, sparzyć, ściągnąć skórkę i pokroić
w ósemki. Wykrawamy z nich zdrewniały środek i wrzucamy do garnka.
Temperatura zrobi z nich świetny sosik. Całość gotujemy do miękkości jarzyn ok 30 do 40 min.
Doprawiamy do smaku solą i gotowe. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz