czwartek, 8 sierpnia 2013
Sos blue cheese
Seler naciowy jest u nas mało popularny a ja go bardzo lubię.
Można go jeść z dipami lub w sałatce. Ja dzisiaj dzięki koleżance
z pracy jadłam z sosem blue cheese i wierzcie mi, można się tym najeść.
Składniki:
1 seler naciowy
100 g sera Blue chees
2 ząbki czosnku (duże)
1 łyżeczka musztardy
100 g sera parmezan
400 ml jogurtu greckiego
pieprz czarny mielony
Widelcem rozgniatamy ser pleśniowy, dodajemy do niego jogurt i czosnek
wyciśnięty przez praskę. Następnie musztardę i pieprz do smaku.
Na koniec dodajemy starty na tarce parmezan.
W tak przygotowanym dipie maczamy łodygi selera lub chipsy i wcinamy. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz