wtorek, 13 sierpnia 2013

Sos chrzanowy


Przypomina mi się reklama Tyskiego, którą wszyscy bardzo lubiliśmy:

"Moja babiczka pochaz'i z Chrzanowa". Tak ale tym razem nie Tyskie tylko 

sos chrzanowy babci Gosi.


Składniki:

  • mały słoik majonezu (kieleckiego) 170ml
  • 2 łyżki chrzanu (Polonnaise) 


Majonez przekładamy do naczynia, w którym łatwo będzie nam go wymieszać.

Dodajemy do niego 2 łyżki chrzanu i dokładnie mieszamy aż uzyska jednolitą 

konsystencję. Podaję go z reguły do jajek i wędlin na Wielkanoc ale

można też go podać do mięs z grilla. 


W wersji light  daję 1 małe opakowanie jogurtu  greckiego, 2 łyżki majonezu

i 2 łyżki chrzanu. Dla każdego coś miłego...

Brak komentarzy: