przyrządzona jest naprawdę dobra. Nawet dzieci można oszukać i zrobić im kotleciki takie jak
z mielonego mięsa. Ale dzisiaj wersja dla dorosłych czyli bez kamuflażu.
Składniki:
- 60 dkg wątróbki drobiowej
- 4 do 6 cebul
- olej
- sól, pieprz do smaku
- majeranek
Wątróbkę myjemy i gotujemy około 10 minut w niesolonej wodzie, odcedzamy ją i studzimy.
Cebulę obieramy myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół a następnie cienko w piórka.
Rozgrzewamy patelnię z dużą ilością oleju, wrzucamy naszą cebulkę i smażymy ją aż będzie
szklista. Wtedy wrzucamy naszą wątróbkę dusimy razem około 5 minut, doprawiamy solą,
pieprzem i majerankiem. Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką, może też być ćwikła.
Mój blog startuje od dziś w konkursie na Blog Roku 2013, nie zapomnijcie oddać głos.
Wyślij SMS o treści C00259 na numer 7122koszt sms-a 1,23 brutto.
http://blogroku.pl/2013/kategorie/zupa-romana,7xv,blog.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz