poniedziałek, 6 stycznia 2014

Wątróbka drobiowa z cebulką

Lubicie wątróbkę? Bo ja tak, wiem że nie wszyscy za nią przepadają ale odpowiednio 

przyrządzona jest naprawdę dobra. Nawet dzieci można oszukać i zrobić im kotleciki takie jak 

z mielonego mięsa. Ale dzisiaj wersja dla dorosłych czyli bez kamuflażu.




Składniki:


  • 60 dkg wątróbki drobiowej
  • 4 do 6 cebul
  • olej
  • sól, pieprz do smaku
  • majeranek


Wątróbkę myjemy i gotujemy około 10 minut w niesolonej wodzie, odcedzamy ją i studzimy.

Cebulę obieramy myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół a następnie cienko w piórka.

Rozgrzewamy patelnię z dużą ilością oleju, wrzucamy naszą cebulkę i smażymy ją aż będzie 

szklista. Wtedy wrzucamy naszą wątróbkę dusimy razem około 5 minut, doprawiamy solą, 

pieprzem i majerankiem. Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką, może też być ćwikła.


Mój blog startuje od dziś w konkursie na Blog Roku 2013, nie zapomnijcie oddać głos.

Wyślij SMS o treści C00259 na numer 7122koszt sms-a 1,23 brutto.

http://blogroku.pl/2013/kategorie/zupa-romana,7xv,blog.html


Brak komentarzy: