Dzisiaj zaktualizowałam niektóre posty i dodałam zdjęcia, które zawsze są pomocne
w przyrządzaniu potraw. Nie zabraknie też nowego przepisu na tradycyjne łazanki
zrobione z kapusty kiszonej (najlepiej własnej roboty).
Składniki:
- 1kg kapusty kiszonej
- 1 cebula
- makaron na łazanki (najlepszy Lubella)
- 30 dkg boczku wędzonego
- sól, pieprz do smaku
Kapustę należy wypłukać 2 razy w zimnej wodzie i pokroić aby nie ciągnął się jak makaron.
Gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. W osobnym garnku gotujemy makaron,
który po odcedzeniu przepłukujemy zimną wodą.
Boczek kroimy w kostkę podobnie jak cebulę i razem smażymy. Ugotowany makaron,
kapustę oraz boczek z cebulką mieszamy doprawiając do smaku pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz