Ponieważ śniadanie to podstawa więc dziś coś bardzo niezdrowego ale pysznego.
Już od tygodnia "chodził" za mną smażony boczuś z cebulką, są smaki z dzieciństwa
których się nie zapomina. Właśnie to jest to, nie zapomnę jak mój ojciec smażył boczek
na niedzielne śniadanie. Tego zapachu i smaku nie zapomnę nigdy.
Składniki:
- 70 dkg boczku surowego
- 4 cebule
- smalec do podsmażenia cebulki
- sól, pieprz do smaku
dwie patelnie i smażyć składniki osobno. Boczek smażymy przez około 40 minut aż będzie
miękki a cebulkę do zeszklenia. Na 5 minut przed końcem smażenia boczku dodajemy
cebulkę i krótko smażymy całość aby mięso przeszło smakiem cebuli.
Całość doprawiamy dopiero przed samym podaniem. Mmmm pychota!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz