środa, 11 grudnia 2013

Kotlet devolaile


Jak w tytule coś na szybki obiad czyli devolaile z kurczaka.



Składniki:

  • filet z kurczaka 1/1 czyli jeden filet dla jednej osoby
  • plastry żółtego sera
  • jajko
  • bułka tarta do panierki
  • sól, pieprz do smaku
  • masło do smażenia

Fileta myjemy pod bieżącą wodą osuszamy  na papierowym ręczniku a potem rozbijamy 

tłuczkiem na grubość około 0,5 cm.

Doprawiamy solą i pieprzem, kładziemy plaster sera i zawijamy całość jak roladkę tak aby ser

był w środku. Kotleta panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na dobrze 

rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podajemy np. z ziemniaczkami i surówką ze startej świeżej 

marchewki z jabłkiem.

Brak komentarzy: